Bezorging

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

de levertijd is 1-2 dagen werkdagen bij ons dan wordt deze bezorgd door PostNL (met uitzondering van zon- en feestdagen). 

Zodra jouw pakket door PostNL gesorteerd is in het sorteercentrum, ontvang je een verzendbevestiging met hierin de track en trace code waarmee je jouw pakket kunt volgen. Wanneer je niet thuis bent op het moment van bezorgen zal de bezorger het pakket proberen af te leveren bij jouw buren. Lukt dit niet, dan wordt het pakket naar ons logistiek centrum geretourneerd of, indien mogelijk, bij een PostNL-locatie bij jou in de buurt geleverd.


*Let op! Tijdens de sale periode of andere acties kan de bezorging van jouw pakket langer duren dan je wellicht van ons gewend bent. Zodra jouw pakket door PostNL is gesorteerd, ontvang je de track en trace gegevens per mail. Houd deze goed in de gaten voor actuele informatie over jouw pakket.

Moet ik verzendkosten betalen?

Wanneer je een bestelling boven de €100,00 plaatst, betaal je geen verzendkosten. Plaats je een bestelling met een totaalbedrag onder de €100,00 euro? Dan worden er verzendkosten van €7,29 in rekening gebracht.

Mijn pakket is niet geleverd. Wat moet ik nu doen?

Het kan helaas voor komen dat jouw pakket wat vertraging heeft opgelopen bij de vervoerder. Wij adviseren je daarom graag om eerst de track en trace gegevens goed te controleren.

Mocht de informatie op de track en trace pagina niet juist zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen dit dan voor je uitzoeken en, indien nodig, een onderzoek starten naar jouw pakket.